Populaire Trefwoorden

Verbergen

S’ka më të bukur fe, se ajo e krishterë

Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë është një Kishë Ortodokse Autoqefale e përhapur në Shqipëri. Zë vendin e 13-të në diptikët e Patriarkanës së Kostandinopojës dhe të 12-të në diptikët e Patriarkanës së Moskës. Primati i saj mban titullin “Fortlumturia e Tij, Kryepeshkopi i Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipërisë”. Që nga viti 1992 ky rol është luajtur nga Kryepeshkopi Anastas.